We mogen weer dubbelen

20 mei 2020

We mogen weer dubbelen

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet gisteravond heeft de KNLTB besloten de richtlijnen voor tennis versneld te versoepelen. Spelers mogen vanaf nu ook dubbelen, mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt. Het clubhuis en terras moeten volgend op de overheidsmaatregelen voor sportkantines nog gesloten blijven tot 1 september. Het Outbreak Management Team (OMT) bekijkt de mogelijkheid of sportkantines per 1 juli weer open mogen. Dat horen we later.

Nog even de regels van het tennissen bij enkel en dubbel:
- Er kan alleen getennist worden als je vooraf een baan en tijdstip reserveert. Dat gaat via de KNLTB app.
- Er mag nu ook dubbel gespeeld worden, dus max. 4 personen per baan.
- De kantine, kleedkamers, toiletten en terras blijven gesloten.
- Thuis naar de WC en douchen.
- Kom hooguit 5 minuten voor aanvang en verlaat het tennispark direct na het spelen.
- Je speelt met eigen materiaal en met eigen ballen. Geef ze een merkteken.
- Tossen op dinsdag, woensdag en zondag vervalt, je kunt dan wel gewoon reserveren.
- Publiek is niet welkom.
- Wisselen van de banen gaat kloksgewijs.
- Houdt 1,5 meter afstand.
- De buitenkraan kan gebruikt worden, er is zeep en er zijn handdoekjes.
- Schud geen handen en geef geen High Fives.
- Gebruik geen scoreborden.
- Blijf thuis als jezelf klachten hebt als verkoudheid enz. Blijf ook thuis als iemand in jouw huis koorts heeft.

We gaan ervan uit dat iedereen die wil tennissen zich aan deze regels houdt. Er wordt op toegezien door handhavers van de gemeente. Overtreding kan leiden tot sancties voor jezelf en voor de vereniging.
Als we ons allemaal aan deze afspraken houden bestaat de kans dat we snel weer terug kunnen naar het oude normaal.

Westerdallaan 4a